Ένα νόστιμο και πάνω από όλα υγιεινό πιάτο, που ετοιμάζεις σε λιγότερο από μισή ώρα και απολαμβάνεις παρέα με ένα ποτήρι δροσερό λευκό κρασί ή μπίρα!

solom 01

 

Ο σολωμός είναι από τα πιο δημοφιλή ψάρια και όχι άδικα, καθώς έχει πολύ πλούσια γεύση, ενώ μας χαρίζει και πρωτεΐνες και Ω3 λιπαρά, που είναι εξαιρετικά ωφέλιμα συστατικά για τον οργανισμό. Έχει ευεργετικές ιδιότητες για την προστασία της καρδιάς, του εγκεφάλου και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπου.

Τι καλύτερο, λοιπόν, από ένα super, υγιεινό και χορταστικό γεύμα μετά από μια δύσκολη μέρα στο γραφείο;

 

Υλικά συνταγής

 

 

1 σολωμός, μεγάλος (ζητήστε από τον ιχθυοπώλη να καθαρίσει τον σολομό σε δυο φιλέτα και να αφαιρέσει και την εξωτερική πέτσα)

1,5 κιλό πατάτες κομμένες κυδωνάτες

2 λεμόνια

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

2κσ Βασιλικό Dioscurides

2κσ Δυόσμο Dioscurides

Αρωματικό Αλάτι Dioscurides

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Για το ντρεσινγκ μουστάρδας

4 κουτ. σούπας μουστάρδα

1 κουτ. γλυκού μέλι

4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

3 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 κ.σ. θυμάρι Dioscurides

4 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε φέτες

1 λεμόνι (χυμός

 

solom 02

 

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, κόβετε 5-6 κομμάτια σπάγγο ώστε να δέσουμε μεταξύ τους τα δυο φιλέτα και τα απλώνουμε πάνω στον πάγκο της κουζίνας. Στο μεταξύ προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC.

Στη συνέχεια αναμιγνύετε σε ένα μπολ τη μουστάρδα με το μέλι, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το θυμάρι ,το χυμό λεμονιού και τα φρέσκα κρεμμυδάκια

Αλατοπιπερώνετε τα φιλέτα του σολομού και από τις δύο πλευρές και τα αλείφετε με το μίγμα της μουστάρδας.

Τοποθετείστε πάνω στα σπαγγάκια το ένα φιλέτο του ψαριού και ρίχνουμε επάνω: ξύσμα ενός λεμονιού, χοντροκομμένα τα αρωματικά βότανα : άνηθο, μαϊντανό,Βασιλικό και Δυόσμο

Στη συνέχεια το βάλτε πάνω στο φιλέτο με τα αρωματικά το άλλο και δένουμε τα σπαγγάκια.

Βάζετε στο ταψί του φούρνου λαδόκολλα, την λαδώνετε ελαφρά και τοποθετείτε πάνω το ψάρι.

Προσθέστε τις πατάτες τριγύρω και τις περιχύστε τες με το υπόλοιπο ντρεσινγκ και ανακατέψτε.

Κόβετε ένα λεμόνι σε λεπτές στρογγυλές φέτες και τις τοποθετείτε πάνω στο ψάρι με τρόπο που να το σκεπάζει όλο, ρίχνετε λίγο λαδάκι και πασπαλίζετε με μπόλικο χοντροκομμένο μαϊντανό.

Τέλος, ψήνετε το ψάρι και τις πατάτες σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.

solom 03

 

Καλή σας όρεξη!

 

 

 

Pin It