Σας έχουμε μία γευστικότατη αλλά λίγο χρονοβόρα συνταγή που σίγουρα όμως...θα μαγέψει τους καλεσμένους σας‼️🎄

 

Τώρα που άρχισε να χειμωνιάζει και κλειστήκαμε σιγά σιγά στο καβούκι μας η στήλη "Η Συνταγή της εβδομάδας" επιστρέφει τόσο στα social media μας όσο και στο site μας για να σας κρατάει συντροφιά και να σας δίνει πεντανόστιμες ιδέες για το τι να μαγειρέψετε όταν το μυαλό σας έχει κολλήσει😉!

Επιστρέφει με εορταστικό μενού για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς!!!

Σας έχουμε μία γευστικότατη αλλά λίγο χρονοβόρα συνταγή που σίγουρα όμως...θα μαγέψει τους καλεσμένους σας‼️🎄

Σας έχουμε έτοιμη την ιδέα για το κυρίως πιάτο!!

Συνοδέψτε με μία πράσινη σαλάτα και ένα ελαφρύ γλυκάκι και όλοι θα μείνουν απόλυτα ικανοποιημένοι😉

👉“Χοιρινό με δαμάσκηνα , Ρόφημα της Γνώσης και  Βότανα Dioscurides συνοδευόμενο από πουρέ πατάτας Ογκρατέν”

ΦΩΤΟ 1

Υλικά που θα χρειαστείτε:

Για το χοιρινό

✅2½ kg χοιρινή σπάλα

✅30 γρ. βούτυρο

✅5 κ.σ. ελαιόλαδο

✅1 κ.σ. μουστάρδα ανακατεμένη με 1κ.σ. θυμάρι 1 κ.σ. δεντρολίβανο Dioscurides

✅15 δαμάσκηνα αποξηραμένα

✅10 βερίκοκα αποξηραμένα

✅1 μήλο

✅3 καρότα ψιλοκομμένα

✅1 κρεμμύδι

✅2 σκ. σκόρδο

✅3κουταλιές της σούπας Ρόφημα της Γνώσης Dioscurides

✅500ml Κόκκινο κρασί

✅Χυμό από 1 πορτοκάλι

✅Αρωματικό Αλάτι Dioscurides

✅Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

rofimaTisGnosis

ΦΩΤΟ 2

 

alati prasino

Για τη σάλτσα

✅30 γρ. βούτυρο

✅Τα υγρά από το ψημένο χοιρινό.

Για τον πουρέ

✅2 κ.σ. βούτυρο

✅1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

✅1,5 κιλό πατάτες καθαρισμένες

✅2 κ.σ. αλεύρι

✅350 ml κρέμα γάλακτος

✅100 γρ. τυρί τριμμένο (γκουντα, κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα)

✅Αρωματικό Αλάτι Dioscurides

✅Πιπέρι

✅3κ.σ από την σάλτσα

ΦΩΤΟ 3

botana button

Εκτέλεση:

Χοιρινό

👉Ανοίγουμε πρώτα το κρέας και το κάνουμε όσο πιο πλατύ γίνεται ώστε να μπορέσουμε να τυλίξουμε σε ρολό. (μπορούμε να ζητήσουμε από τον κρεοπώλη μας να το κάνει για εμάς😉)

👉Το αλείφουμε εσωτερικά με μαλακό βούτυρο  και την μουστάρδα με τα βότανα.

👉Προσθέτουμε αρωματικό αλάτι Dioscurides και πιπέρι.

👉Τυλίγουμε το χοιρινό σε ρολό και το δένουμε με σπάγκο ψησίματος.

👉Αλείφουμε το ρολό με ελαιόλαδο, Ρόφημα της Γνώσης, αρωματικό αλάτι και πιπέρι εξωτερικά.

👉Κόβουμε όλα τα λαχανικά (κρεμμύδι,σκόρδο,καρότο) σε  κομμάτια και τα βάζουμε στη γάστρα.

👉Προσθέτουμε το μήλο σε κομμάτια και τα αποξηραμένα φρούτα.

👉Ακουμπάμε το ρολό πάνω από τα λαχανικά και τα αποξηραμένα φρούτα.

👉Προσθέτουμε το κρασί και το χυμό πορτοκάλι.

👉Προσθέτουμε 2 -3 μικρά κομματάκια βουτύρου.

👉Σκεπάζουμε  με αντικολλητικό χαρτί.

👉Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 2 ώρες στους 170ºC στις αντιστάσεις

👉Αφαιρούμε το αντικολλητικό χαρτί και δυναμώνουμε το φούρνο στους 200ºC στον αέρα για 20′ περίπου.

👉Κατά τη διάρκεια που ψήνεται, αλείφουμε το ρολό τουλάχιστον 3 φορές βουτώντας το πινέλο και στα υγρά του ταψιού.

👉Αφού ψηθεί το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20′ και το κόβουμε σε φέτες.

ΦΩΤΟ 4

Σάλτσα

👉Σουρώνουμε σε σίτα τα υγρά του ταψιού και πιέζουμε τα λαχανικά και τα φρούτα για να πάρουμε όσο περισσότερη σάλτσα γίνεται.

👉Στη συνέχεια αλέθουμε στο μπλέντερ λαχανικά και αποξηραμένα φρούτα και τα προσθέτουμε στα υγρά του ταψιού.

👉Βάζουμε τη σάλτσα σε μικρή κατσαρόλα και την αφήνουμε να γλασάρει και να δέσει για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά. (μπορείτε να προσθέσετε και λίγο κορν φλάουρ)

👉Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το  βούτυρο.

👉Ελέγχουμε το αλάτι και το πιπέρι.

👉Ανακατεύουμε να λιώσει το βούτυρο και η σάλτσα μας είναι έτοιμη

Πουρές

👉Βράζουμε τις πατάτες χωρίς φλούδα για περίπου 20 λεπτά.

👉Τις στραγγίζουμε ,τις κόβουμε σε κομμάτια και τις πατάμε σε πουρέ ενώ ταυτόχρονα τις ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά για να στεγνώσουν τελείως.

👉Σε  μικρή κατσαρόλα λιώνουμε 50 γρ. βούτυρο και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Σωτάρουμε για 3 λεπτά.

👉Στην συνέχεια λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και πασπαλίζουμε με το αλεύρι. Ανακατεύουμε με σύρμα και αφήνουμε το αλεύρι να ψηθεί για 2 λεπτά.

👉Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε σιγά σιγά την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας.Αφήνουμε την κρέμα σε χαμηλή φωτιά να πυκνώσει ελαφρά και τη ρίχνουμε στον πουρέ.

👉Προσθέτουμε αρωματικό αλάτι Dioscurides , πιπέρι και 3κ.σ. από την σάλτσα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.(μπορούμε να το κάνουμε και στο μπλέντερ.

👉Βάζουμε τον πουρέ σε βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος και πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί από επάνω.

👉Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα στον αέρα στους 200ºC  μέχρι να ροδίσει.

Το κυρίως πιάτο σας είναι έτοιμο για σερβίρισμα!!!

Καλή σας απόλαυση!!!

Για όσους το δοκιμάσετε περιμένουμε τις εντυπώσεις σας στα σχόλια!!!

Λ.Τ.

#Dioscurides #θυμάρι #δενδρολίβανο #αρωματικόαλάτι #ΡόφημαΤηςΓνώσης #συνταγες #συνταγες #συνταγή #συνταγη #συνταγές #συνταγήτηςημέρας #συνταγημαγειρικης #συνταγέςμεέμπνευση #μενουχριστουγεννων #χριστουγεννα #ρεβεγιον #ρεβεγιόν #ρεβεγιονπρωτοχρονιας

Pin It